Onlangs was het dan zover, dé titanenstrijd waar ik al zo lang naartoe had geleefd. Logisch ook, want er stond flink wat op het spel: wie zou zich de nieuwe wereldkampioen stofzuigen mogen noemen en wie gaat er door het stof?

Ik nam het op tegen publieksfavoriet Stephanie Mulder, a.k.a. Stoffanie. Gekke naam, hoor ik je denken? Ik vond van wel, Steef van nie.

‘Ik moest en zou zuigen!’

Onderuitgaan wilde ik niet. Ik mocht niet falen. Als sinds ik voor het eerst als klein jongetje de legendarische woorden ‘I want to break free’ van Freddy Mercury hoorde, wist ik dat ik niet zo’n stoffige kantoorbaan wilde. Ik moest en zou zuigen!

Het voordeel was aan mijn zijde. Ik oefende al sinds 1997 met een ouderwetse sledestofzuiger en Stoffanie is iemand die liever huisstof mijdt. Totdat Dyson echter met een draadloze stofzuiger (de Cyclone V10 Absolute, voor de kenners onder ons) op de markt kwam. Toen was ze om. Dit deed een hoop stof opwaaien. Hoe kan ik het ooit opnemen tegen een draadloze stofzuiger?

Stof om over na te denken

Ik had genoeg stof om over na te denken. Want hoe kon ik haar op drie wedstrijd-onderdelen verslaan? Ik besloot alles op alles te zetten en te kijken of ik haar de mond kon snoeren met mijn ouderwetse sledestofzuiger. Zie hier het eerste onderdeel: