Waarom een blog in vredesnaam?

Ik wil deze blog graag beginnen met een spreekwoord dat mijn grootvader veelvuldig gebruikte “Bloggen is net als fietsen, niemand doet het voor je.” Om deze reden, en het feit dat ik een doe-het-zelver ben, heb ik besloten vanaf heden een blog bij te houden omtrent mijn bezigheden en projecten rondom Fleks.

De Gleuvenglijder

Het laatste project dat online kwam is De Gleuvenglijder. Ik weet precies wat je nu denkt, maar nee ik ben niet de porno ingegaan. Een Gleuvenglijder is namelijk een plat Amsterdams woord voor trambestuurder, die zijn tram door de gleuven van de straat laat glijden. Brouwerij de Eeuwige Jeugd en De Foodhallen (een oude tramremise (dat is een duur woord voor tramgarage)) sloegen de handen ineen om een nieuw biertje te ontwikkelen. Zo ontstond De Gleuvenglijder, waar ik een promotievideo voor mocht maken.

Want zonder het te weten, wat dacht je zelf dat een Gleuvenglijder was? De mensen in Amsterdam dachten dit:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbrouwerijdeeeuwigejeugd%2Fvideos%2F1681172795307797%2F&show_text=0&width=560" width="1080" height="600" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>