Afvallen en toch lekker eten, hoe doe je dat?

Het lijkt een enorme utopie: genieten van lekker eten en toch afvallen. Toch is het allesbehalve onmogelijk en dat bewijst Jorn van Vrijaldenhoven (28) met zijn platform Bourgondisch Fit. Om de daad bij het woord te voegen, ging hij het ultieme experiment met zichzelf aan: doelbewust flink wat kilo’s aankomen, om vervolgens met zijn eigen recepten en de zogenaamde calorieportemonnee weer terug in vorm te komen.

Gezonde balans is het belangrijkst

Balans is de kern tot een leven als fitte bourgondiër. Kies je momenten om gezond te eten en te sporten, maar kies absoluut ook je momenten om te ‘zondigen’ en te genieten van de geneugden die het leven te bieden heeft. Zonder het één is het ander niet mogelijk. Misschien wel op de korte termijn, maar op de lange termijn is het gedoemd te mislukken. Wanneer ‘fit’ de overhand neemt en je jezelf niet toestaat waar je normaal wel van geniet, zul je op den duur terugvallen in je slechte gewoontes. De balans slaat dan weer de verkeerde kant op en voor je het weet kun je van voor af aan beginnen. Dit staat beter bekend als het jojo-effect en het overkomt bijna 95% van de mensen die een dieet ondernemen. Bourgondisch Fit is daarom geen dieet, maar een manier van leven die je makkelijk kunt volhouden en die vaarwel zegt tegen het jojo-effect.

Soms moet je concessies doen, maar nooit op smaak

Fit zijn betekent niet dat je alleen kip met rijst en broccoli kunt eten. Soms moet je concessies doen, maar nooit op smaak.

De Geheimen van een Fitte Bourgondiër

In zijn nieuwe serie ‘De Geheimen van een Fitte Bourgondiër’ doet Jorn uit de doekjes hoe je jouw leven zo kunt inrichten dat je kunt afvallen, terwijl je blijft genieten. Bekijk hier de laatste aflevering, abonneer je op zijn kanaal en breng een bezoekje aan www.bourgondischfit.nl